Hurtigt eller varigt vægttab?

Er du en af de mange, der ved årsskiftet har tænkt “Nu er det nu! I år bliver alting bedre, og jeg vil endelig tabe de sidste kilo ved et hurtigt vægttab i starten af året”? Så er det måske også i år, du kunne være interesseret i at finde en metode, der sikrer et varigt vægttab, du kan holde, hvad enten det er højtid, hverdag eller ferie. 

Varigt vægttab

Et årsskifte kan være en rigtig god anledning til at reflektere over, hvordan forrige år var, og hvordan du ønsker, det kommende år skal blive. Et vægttab – større eller mindre – er for manges vedkommende en del af de forandringer, de ønsker, der skal ske i det nye år. Der laves måske kostplaner, sukker-forbud, træningsplaner, spises Nupo pulver, slankepiller eller der købes måske et medlemskab til det lokale yoga- eller fitnesscenter. Mange ting skal ændres samtidig, fordi det er ikke bare en slankekur – det er en livsstilsændring og det kan kun gå for langsomt! 

Læs mere om nytårsforsæt her.

Disse livsstilsændringer eller slankekure er ofte meget tiltalende, da de lover hurtige resultater og opstiller meget klare regler for, hvad man skal spise, hvor meget man skal bevæge sig osv. De strenge regler for f.eks. kosten gør, at det virker overskueligt at holde sig til reglerne frem for selv at prøve at navigere i, hvad der skal til for at tabe de ønskede kilo. De strenge regler betyder ofte, at det kan blive sværere at indgå i sociale sammenhænge, og den nydelse, man måske før fik af at spise et dejligt stykke kage, fjernes nu helt fra hverdagen. Der vil givetvis være en umiddelbar belønning på vægten ved at følge kurens regler, da de nye kostændringer givetvis vil have skabt et kalorieunderskud, i forhold til den mængde kalorier der forbrændes. 

Desværre er det meget få, der kan holde alle de aftaler, som de laver med sig selv på den lange bane, og jo flere store ændringer, de forsøger at lave samtidig, jo større er risikoen for, at det ikke lykkes. Det kan ovenikøbet være, at det stykke kage, der blev valgt fra pga. kurens regler nu bliver erstattet af to stykker kage, fordi nu er de jo alligevel ‘faldet i’ og så kan de ligeså godt gå all-in og starte på kur igen på mandag. Denne veksling mellem at have mange regler og restriktioner i kosten til at gå all-in betyder i mange tilfælde, at man risikerer at tage flere kilo på, end man oprindeligt vejede.

Hverdagen og dertilhørende vaner, har det altså med at vende tilbage til det gamle, hvis metoden til at opnå målet bliver for ambitiøs og uoverskuelig. Men netop vores vaner er det, der kan adskille det hurtige vægttab fra det varige. Ved at lave små ændringer i vores hverdag, kan vi lave store ændringer på vægten, sundheden og humøret. Det er de mange små ting, der kan overholdes, der gør den store forskel på sigt og giver et varigt vægttab. En komplet livsstilsændring, slankekur eller kostplan, risikerer at være én stor ændring, der ikke kan holdes. Èn stor ændring, der måske kun gør en lille forskel på sigt, eller måske har den helt modsatte effekt. 

Vil du vide mere om vaner læs med her

Er du interesseret i at høre om et varigt vægttab, læs om vores ydelser her eller kontakt os til en gratis samtale på info@livsstilkbh.dk.

En tanke om “Hurtigt eller varigt vægttab?

  1. Pingback: Hvilken kur dur? |

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *